Този уикенд: геймърска лига в Студентски град

В събота и неделя ще се проведат финалите на родна шампионска лига по Warcraft3, съобщиха от Българската федерация по електронни спортове. Домакин на събитието е клуб Мания в студенстки град, София. Във финалите ще участват най-добрите геймъри от страната, които ще се борят за награден фонд, осигурен от Logitech, Пулсар и Тилком.
Финалите на българската шампионска лига се провеждат за четвърти път, като за първи път има паричен награден фонд. Официалното откриване е в събота от 11 часа, а в 12 започват първите игри. Публиката ще може да се наслади на оспорвани мачове, излъчвани на проектор и видеостени, а професионални играчи и гейм-журналисти ще коментират игрите.
И двата дни ще са пълни с качествени игри, много емоции и награди за публиката. Освен мачовете по може би най-популярната игра в България – Warcraft3, ще се проведат и финалите на турнири по Guildwars : Fractions и FIFA 06. След спечелването на среброто на европейското първенство по електронни спортове от България, формата на играчите е на изключително високо ниво, увериха от БФЕС.

Коментар