Кръгла маса ще дискутира сигурността на децата в уеб

На 12 септември 2006 в София ще се проведе Кръгла маса, посветена на проблемите на детската сигурност в Интернет, спонсорирана от Microsoft. Тя е част от организирания за първи път у нас учебен семинар за българските служби за сигурност на тема "Компютърни престъпления срещу деца", организиран от Интерпол.

Присъствие на събитието вече са заявили множество представители на различни правителствени и неправителствени, регионални и международни организации, експерти и журналисти, които ще обсъждат различни методи за предотвратяване на нелегалните и вредни дейности в Интернет, насочени към деца.

Семинари от този тип се провеждат в резултат на данните на Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, според които един от всеки пет тийнейджъри, които редовно използват Интернет, е бил обект на предложения от сексуално естество в един или друг момент, съобщават още организаторите.

Кръглата маса е част от организирания от Интерпол четиридневен семинар за български органи на реда, който започва на 11 септември 2006. Неговата цел е да предостави нужната информация за разследване на случаите на детска експлоатация, свързана с Интернет. Кампанията стартира през декември 2003, като до момента 93 страни от различни континенти са участвали в подобни „информативни” семинари.

Коментар