Новият Apple Watch идва с поддръжка на LTE

Apple Watch от ново поколение ще може самостоятелно да се свързва към мрежата и да изпълнява задачи без наличието на iPhone

Apple планира да пусне до края на годината модел от следващо поколение на смарт часовника Watch, който ще се свързва директно към мобилни мрежи, без необходимост от iPhone, съобщи Блумбърг, позовавайки се на информирани източници.

Актуалната версия на смарт часовника се нуждае от безжична връзка с iPhone, за да транслира музика, да сваля картографска информация или да изпраща съобщения. При наличие на вграден LTE чип часовникът ще може самостоятелно да се свързва към мрежата и да изпълнява подобни задачи без наличието на смартфон наблизо.

Така например, потребителят на Apple Watch ще може да зарежда нови песни и да ползва приложения по време на джогинг, докато неговият iPhone е дома. Освен поддръжка на LTE, новият смарт часовник ще предложи удължено време за автономна работа и по-висока производителност.

Предполага се, че Apple ще разчита на LTE модем, доставен от Intel, а не от Qualcomm. По-рано се появиха информации, че продажбите на Apple Watch Series 3 ще започнат наесен, най-вероятно през септември, заедно със следващото поколение iPhone.

Коментар