LG Q6 – смартфон с безрамков FullVision дисплей

Най-впечатляващата характеристика на LG Q6 е неговият 5,5-инчов FHD + Full Vision дисплей

Новият смартфон от среден клас на LG с безрамков FullVision дисплей ще бъде достъпен за потребителите по света от началото на септември, съобщиха от компанията. Моделът LG Q6 излиза в Южна Корея още тази седмица, а скоро ще се появи и на ключовите пазари в Азия, Европа, Близкия Изток и Америка.

Q6 е първият модел от новата Q серия смартфони на LG с технология, заимствана от устройствата от висок клас на корейския производител, но на значително по-ниска цена. Q6 споделя общо ДНК с многократно награждавания G6 – първия смартфон с FullVision дисплей на LG.

Благодарение на технологията FullVision, LG може да интегрира значително по-голям екран на мобилните си устройства, който удобно да се използва с една ръка. Това е едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправен дизайнът на смартфоните през това десетилетие.

LG Q6 споделя общо ДНК с флагмана G6 – първия смартфон с FullVision дисплей на LG

Най-впечатляващата характеристика на Q6 е неговият 5,5-инчов FHD + Full Vision дисплей, който предлага максимално екранно пространство и позволява лесно извършване на множество задачи едновременно. Това се дължи на възможността екранът да бъде разделен на два квадратни прозореца, които са видими както вертикално, така и хоризонтално. Режимът за квадратни изображение „Square Camera Mode” позволява сливане на две изображения в едно и създаване на квадратни колажи, което е популярно сред феновете на социалните мрежи.

Устойчивостта е друга ключова характеристика на този смартфон. Металната му рамка е изработена от алуминий от серия 7000 – силна сплав, широко използвана в аерокосмическите и морски индустрии. Освен това, корпусът има заоблени ъгли, което значително намалява силата при удар след изпускане.

LG Q6 е проектиран съгласно стандарта MIL-STD 810G, който дефинира как устройствата реагират при температурни крайности, дъжд, влажност, пясък и прах. Това е един от критериите, определящи дали устройствата са подходящи за използване от армията на Съединените щати.

LG Q6 е разработен въз основа на обширни проучвания за това от какво имат нужда потребителите в своите смартфони

Батерията в Q6 също е подложена на допълнителен утежнен процес на тестване, който е в пъти по-взискателен от високите международни стандарти. Освен това, за най-ефективно разпределяне на топлината, термопластовата система за охлаждане е интегрирана във вътрешността на корпуса, а най-ключовите компоненти са разположени далеч един от друг, за да се сведе до минимум вътрешното загряване.

Серията Q е разработена въз основа на обширни проучвания за това от какво имат нужда потребителите в своите смартфони, споделят от LG. Новият модел от среден клас LG Q6 съчетава ключови характеристики от флагманските премиум смартфони на компанията с достъпна цена. LG ще обяви цените и точните дати за пускане на смартфона поотделно на всеки пазар.

Коментари по темата: „LG Q6 – смартфон с безрамков FullVision дисплей”

добавете коментар...

  1. soleil13

    Взе да става досадно да наричате всеки смартфон с тънка рамка “безрамков”. Безрамкови има, да не ги мешаме.

Коментар