Microsoft подготвя съвършено нова платформа

С изтичане на поддръжката на Windows 10 Mobile след година и половина, Microsoft ще въведе нова операционна система с работно име Andromeda

Мобилната платформа Windows 10 Mobile няма бъдеще в потребителския сегмент, като най-ясните послания за това дойдоха от самата Microsoft, която не планира да пуска нови устройства под нейно управление. Според последни информации, компанията ще поддържа своята ОС още година и половина, след което ще пусне съвършено нова, универсална система.

Загърбването на Windows 10 Mobile не означава, че Microsoft се е отказала от амбициите си в мобилния сегмент. Появиха се слухове, че компанията може да пусне в бъдеще единна операционна система за всички платформи. Според публикация в Windows Central, гигантът от Редмънд работи именно над такава универсална платформа, известна към момента с името Andromeda OS.

Съществуващите мобилни устройства с Windows 10 Mobile няма да получат обновление до Andromeda, тъй като това ще бъде съвършено нова операционна система. Потребителите на остарелите устройства ще могат да разчитат на поддръжка от Microsoft още година и половина.

Компанията вече прекрати работата по две големи актуализации, които трябваше да излязат за Windows 10 Mobile. Това може да означава проблеми за някои корпоративни потребители, които са заложили на таза платформа. Любопитен факт е, че Google също подготвя нова операционна система с работно наименование Andromeda, според неофициални информации, изтекли в интернет.

Коментари по темата: „Microsoft подготвя съвършено нова платформа”

добавете коментар...

  1. име

    Генисис кога? 🙂

  2. Anonymous

    И двете гледат да се подмажат на Andomeda Council.

  3. Пешо

    Куция кон е с по-голяма степен на сигурност от всички Андроид телефони с изкл на Pixel заради забавените updates от страна на производителите на телефони. Поради тази причина корпорации със сериозни изисквания към сигурността ползват Apple и Windows ама не и Андроид

  4. запознат

    какви ли ще са тея корпоративни потребители, дето са заложили на тоя куц кон …

Коментар