Специална версия на Windows подсилва работните станции

Windows 10 Pro за работни станции ще стане достъпна за потребителите тази есен

Професионалните потребители, работещи с мощни компютърни системи, ще могат да разчитат на специална версия Windows 10 Pro for Workstations, която бе обявена официално тази седмица. Новата платформа ще отговори на нуждите на потребители, които предпочитат по-голям брой логически ядра и значителен обем оперативна памет.

Windows 10 Pro for Workstations предлага повишена надеждност при съхранение на данни, благодарение на активираната по подразбиране файлова система ReFS (Resilient File System), която е оптимизирана за работа с големи обеми данни. Освен това в новата система е добавена поддръжка на модули памет NVDIMM-N, които помагат за съхранение на данните в случай на внезапно излизане от строя или изключване на работната станция.

В допълнение, Windows 10 Pro for Workstations идва с интегриран компонент SMB Direct. Той повишава производителността на мрежата, без да натоварва допълнително процесора, в резултат на използване на мрежови адаптери с функция за отдалечен достъп до паметта RDMA (Remote Direct Memory Access).

Новата ОС включва разширена поддръжка на сървърни процесори от рода на Intel Xeon и AMD Opteron, с до 4 броя CPU. Обемът на оперативната памет може да достигне 6 терабайта. Очаква се Windows 10 Pro за работни станции да стане достъпна за потребителите тази есен, но точната дата още не е обявена от Microsoft.

Същевременно, Microsoft подготвя промени в Windows 10 платформата за десктопи. Така например, предстоящата актуализация ще добави функция Eye Control, с помощта на която потребителите с нарушения на опорно-двигателния апарат ще могат лесно да управляват системата, тъй като функциите за контрол с поглед заменят мишката и клавиатурата.

Освен това Microsoft разработва съвършено нова операционна система за смартфони, която ще замени излязлата през 2015 г. Windows 10 Mobile. Според изтеклите наскоро неофициални информации, бъдещата ОС ще бъде напълно различна от семейството Windows 10 и няма да поддържа актуалните в момента Windows смартфони.

Коментари по темата: „Специална версия на Windows подсилва работните станции”

добавете коментар...

  1. запознат

    нов кашон с бъгове на хоризонта …

Коментар