Класен Nokia 8 конкурира скъпите флагмани

Новият смартфон Nokia 8 предлага първата в света Dual-Sight видео технология

HMD Global обяви в Лондон новия си смартфон Nokia 8, който е първият с оптика Zeiss за възродения бранд. Акцентът в представянето на модела е върху възможностите за създаване на съдържание от потребителите.

Nokia 8 е флагман с три водещи технологии в света на Android-базираните смартфони – това са  дебютното сътрудничество с Zeiss, чистата версия на Android (Pure Android) и иновативния дизайн с монолитен алуминиев корпус.

Новият смартфон идва с първата в света Dual-Sight видео технология, която позволява двустранно живо излъчване – в реално време в социалните мрежи Facebook и YouTube. Dual-Sight едновременно отключва потенциала на предната и задната камера в разделен екран и за снимки, и за видео. Nokia 8 е и първият смартфон с пространствено Nokia OZO Audio, заимствано от Холивуд.

Еднокорпусното тяло на Nokia 8 е изработено от алуминий

Моделът е тънък само 4,6 милиметра в края на панела и има средна дебелина 7,3 мм. Еднокорпусното тяло на Nokia 8 е изработено от алуминий. Избрани модели включват полирано огледално покритие.

Nokia 8 разчита на мощен чип Snapdragon 835 с осем ядра на тактова честота до 2,45GHz, допълнен от 4GB оперативна памет LPPDDR4X. Високата производителност не е за сметка за издръжливостта – смартфонът позволява 11 часа гледане на 4K видео с едно зареждане на батерията с капацитет 3090 мАч. Nokia 8 поддържа и технология за бързо зареждане Quick Charge 3.0 на Qualcomm.

Смартфоните Nokia винаги идват с чист Android, без ненужни приложения, които да понижават производителността на устройството, с ежемесечни ъпдейти за сигурност. Моделът е подсигурен с биометричен четец за пръстов отпечатък.

Nokia 8 ще се предлага в 4 цвята на средна цена от 599 евро

Nokia 8 разполага с 64G вътрешно хранилище и слот за MicroSD карти с капацитет до 256 GB. Екранът е 5,3-инчов IPS LCD с резолюция QHD 2560×1440 пиксела, яркост 700 нита и защитно стъкло Corning Gorilla Glass 5. Моделът е оборудван е с двойна основна камера – 13MP + 13MP и предна камера също с резолюция 13MP.

Смартфонът може да работи в 2G, 3G и 4G мрежи. Ще се предлага в 4 цвята: полирано синьо, полирано медно, закалено синьо и стомана на средна цена от 599 евро, във варианти с 1 и 2 сим карти и операционна система Android Nougat 7.1.1. Предвидени са портове Type C и USB 3.1 Gen 1, както и 3,5-мм жак за слушалки. Устройството има размери 151,5×73,7×7,9 мм и тежи 160 грама.

Коментари по темата: „Класен Nokia 8 конкурира скъпите флагмани”

добавете коментар...

  1. barovec

    Цената в БГ е много надута в азия е 480 USD вижте линка
    “https://fptshop.com.vn/dien-thoai/nokia-8”

  2. Кирил Иванов

    3090mAh батерия … за никъде не е това. С тоя екран зорлем ще държи един ден

  3. Saevar

    е тва ше е яко, май предпочитам това пред Huawei.

Коментар