AMD пусна оптимизиран драйвер за криптовалута

Майнърите получиха нов инструмент за повишаване на производителността – оптимизиран драйвер от AMD за Radeon графични карти

AMD реши да подпомогне добива на криптовалута с нейните графични карти Radeon, пускайки специален, оптимизиран драйвер за нуждите на майнърите.

Драйверът се нарича Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain Compute и както подсказва името му, се намира в бета състояние и ще остане такъв и занапред.

От него могат да се възползват потребители на операционни системи Windows 7 и по-нови версии, а що се отнася до видеокартите – драйверът поддържа всички актуални модели, както и някои по-стари, започвайки от Radeon HD 7700.

Освен че повишава производителността на някои графични адаптери, драйверът решава проблема със спада в производителността при увеличаване на обема на файла DAG.

Същевременно, в средите на майнърите циркулират слухове, че новите графични карти Radeon RX Vega 64, пуснати на пазара тази седмица, са способни да предложат производителност от 70 до 100 MH/s при добив на криптовалута Ethereum, но това все още не е потвърдено от тестове.

Първите изпитания с Radeon RX Vega 64 на нормална тактова честота (без овърклок) и без новия драйвер показват около 30-33 MH/s при добив на Ethereum – резултат, който е съпоставим с този на GeForce GTX 1080 Ti и по-голям отколкото при Radeon R9 Fury X и R9 390.

Коментари по темата: „AMD пусна оптимизиран драйвер за криптовалута”

добавете коментар...

  1. boo

    Radeon vega е по-слаб от 1080, та камо ли от 1080ti. Отделно скоро се пускат новите карти волта които пак ще са далеч напред пред смешните амд.

  2. запознат

    недоумявам как е възможно да имат толкова смотани драйвери тези от АМД.

    ама смотани , та смотани – няма толкова тежък графичен интерфейс на контролпанела просто (кримсън едишън тъпотията).

    оптимизирали драйвера за копачки, но за игри – на кукуво лято!

    “веднъж АМД, никога повече АМД”

Коментар