Международният технически панаир с 20% ръст

Международният технически панаир в Пловдив ще бъде с по-големи експозиции тази есен, показват предварителните данни за участниците.

Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 25 до 30 септември, съобщиха организаторите.

Панаирът тази година ще бъде доминиран от мащабното присъствие на български фирми. Именно те най-значително разширяват експозициите си и увеличават броя си, в сравнение с данните от месец август миналата година.

Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще покаже много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа, коментираха от Панаира.

Очакват се компании от 40 държави, работещи в областта на  електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба „Стройтех“. Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла и на новите инициативи в рамките на изложбата, вкл. секцията „Галерия Имоти“.

С най-голям брой участници отново ще бъде „Машиностроене“, лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Секция за агротехника и оборудване за селското стопанство разшири нейния браншови обхват.

По-голям ще е асортиментът в изложбите „Елтех“ и „Енеко“. Това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите – съответно с 29% и 24% спрямо август м.г.

Истински бум отбелязва изложбата „Инфотех“, която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.

Коментар