Huawei расте по-бързо от пазара като цяло

„Засилваме позициите си на водещите пазари по света”, коментира Ричрд Ю, шеф на потребителското подразделение на Huawei

Китайският гигант в производството на телекомуникационно оборудване и мобилни телефони Huawei обяви висок ръст на потребителския си бизнес, в резултат на увеличените продажби на смартфони.

През първата половина на 2017 г. приходите на подразделението Huawei Consumer Business Group, което предлага компютри, смарфони, носима и друга електроника, възлизат на 105,4 млрд. юана (15,6 млрд. долара), което е с 36,2% повече на годишна база.

„Нашият потребителски бизнес продължава да демонстрира изключителен ръст, който е по-голям от средния за пазара, като засилваме позициите си на водещите пазари по света”, коментира резултатите Ричард Ю, шеф на потребителското подразделение на компанията.

В периода януари-юни 2017 г. Huawei е доставила на пазара над 73 млн. смартфона, което е с 20,6% повече спрямо първите шест месеца на 2016 г. По данни на Gartner за първото тримесечие, Huawei контролира 9% от световния пазар на умни телефони, отстъпвайки само на Samsung и Apple.

Според информация от Huawei, делът на компанията на пазара за смартфони в Китай е 22,1%, а в Европа доставките на устройства с марката са нараснали до 18%. В Централна и Източна Европа, в частност, Huawei изпревари Apple през второто тримесечие, сочат данни на Canalys.

Коментар