Китай пусна гигабитова LTE мрежа за видео

LTE решение на Ericsson коренно променя доставката на видео съдържание през мобилни мрежи

Първа търговска LTE мрежа за разпространение на видео съдържание заработи в Китай. Оператор на мрежата е China Unicom, а технологиите доставя шведската компания Ericsson.

На пътниците във влак бе осигурено видео изживяване с виртуална реалност, за да се убедят във впечатляващите възможности на високоскоростната мобилна мрежа, която ще оползотвори пълните ресурси на China Union и ще подобри рентабилността на оператора.

На 23 август пътниците на високоскоростен влак на остров Хайнан гледаха официалната церемония по откриване на мрежата с помощта на технологии за разпространение на видео съдържание с висока резолюция, без буфериране.

„Хората ще могат да се потопят във видео изживяванията и реално да усетят гигабитовата LTE мрежа, докато пътуват с много висока скорост”, коментира Крис Хогтън, директор пазарен регион Североизточна Азия в Ericsson.

LTE решението на Ericsson коренно ще промени доставянето на видео съдържание през мобилни мрежи, станало възможно чрез комбинацията на три нови стандарта: eMBMS, HEVC (H.265) и MPEG DASH. То идва в отговор на нарастващите нужди на потребителите от медийни услуги.

Наскоро Ericsson подкрепи China Unicom в изграждането на 1Gbps мрежа в Гуандонг, Хайнан, Шандонг и Пекин с пикови скорости до 979 Mbps. С подобна скорост свалянето на 1080p HD филм отнема само 13 секунди.

В момента продължават тестовете на 1Gbps мрежи в провинциите Сичуан, Хубей, Шанси, Дзилин и Дзянсу. Високоскоростната мобилна широколентова мрежа ще даде възможност за реализация на бизнеси и услуги, използващи изкуствен интелект, виртуална реалност и други дейности, ползващи големи масиви от данни.

Коментар