Microsoft и RedHat обединяват сили на корпоративния пазар

Софтуерните компании Microsoft и Red Hat разширяват партньорството си, за да облекчат внедряването на контейнерни технологии при корпоративни клиенти.

В частност, двете компании ще реализират поддръжка на контейнери от Windows Server на платформа Red Hat OpenShift, на Red Hat OpenShift Dedicated в облачната инфраструктура Microsoft Azure, както и на SQL Server на платформи Red Hat Enterprise Linux и Red Hat OpenShift.

Всичко това би следвало да опрости значително работата с контейнери и да ускори цифровата трансформация на предприятията с използване на хибридни облачни среди, сочи официалното съобщение от Red Hat, водещ доставчик на Linux-базиран корпоративен софтуер.

Microsoft и Red Hat планират също да разработват съвместно корпоративни стандарти за производителност и да обезпечат интегрирана поддръжка на Red Hat Enterprise Linux на платформа Microsoft Azure Stack – вътрешно разширение на Azure, предназначено за бързо внедряване на облачни решения в центрове за данни на базата на сертифицирано оборудване от Dell, HP, Lenovo и Cisco.

Коментари по темата: „Microsoft и RedHat обединяват сили на корпоративния пазар”

добавете коментар...

  1. Bbc

    Браво.

Коментар