Brother и Cool Earth променят живота на хората в Перу

Благодарение на програмата на Brother за безплатно връщане и рециклиране, на всеки осем касети с мастило или четири тонер касети едно дърво става защитено (снимка: Brother)

Благотворителната инициатива Cool Earth, подкрепяна от японския производител на принтери Brother, помага за промяната и спасяването на живота на хората, живеещи в застрашените дъждовни гори.

Един от най-значимите успехи на инициативата е свързан с предотвратяване на разрушаването на дъждовните гори в областите на Перу с най-много местно население. Благотворителната организация подкрепя десетки населени места, създавайки Ashaninka Partnership – защитен щит, който прави съседните 1,4 милиона акра от дъждовни гори недостъпни за секачи.

Партньорството променя живота на селата чрез редица комунални инициативи, които подобряват здравето и благосъстоянието на живеещите там хора, вкл. отваряне на медицински пунктове, снабдяване с мрежи за комари, каптиране на природни извори за достъп до чиста и безопасна вода.

Същевременно, консултанти и техници помагат на селяните да създават свой собствен поминък с отглеждане на кафе и какао, вкл. с микро кредити и слънчеви сушилни. Благодарение на инвестицията, 2,4 тона какао и половин тон кафе са изнесени за Великобритания, което повишава доходите с 40%.

В последните осем години Brother има ключова роля в инициативата Ashaninka Partnership на благотворителната организация Cool Earth (снимка: Brother)

Cool Earth се фокусира и върху образованието, като ремонтира училищата и финансира студенти и обучение за екипи за наблюдение на горите. Организацията подкрепя и пострадалите от наводнения, като ги снабдява с инструменти за аварийни ситуации, отпуска финансови помощи на семействата, изгражда нови къщи и осигурява електричество от соларни панели.

В последните осем години Brother има ключова роля в инициативата Ashaninka Partnership, но това е заслуга и на всички европейски клиенти на компанията, които са използвали програмата за безплатно връщане и рециклиране. Благодарение на тази схема, за всеки осем касети с мастило или четири тонер касети, едно дърво става защитено.

Усилията на Brother успяват да запазят 4,3 милиона дървета и защитават 7400 акра от застрашени дъждовни гори в Пери и Папуа Нова Гвинея. В резултат на това са отделени 2,1 милиона тона по-малко CO2, който затопля атмосферата, подчертаха от компанията.

Коментар