Sony ще прави дисплеи от е-хартия съвместно с E Ink

Дисплеите от тип е-хартия постепенно навлизат в различни устройства

Наскоро създадена компания ще произвежда дисплеи за портативни компютри на базата на е-хартия (e-paper). Стартъпът Linfiny, съвместно предприятие на Sony и тайванския холдинг E Ink, се очаква да предложи първите си продукти по-късно тази година, съобщи DigiTimes.com.

Linfiny разработва електрофоретични дисплеи (EPD) с възможност за въвеждане на данни с помощта на стилус. Този тип екрани са предназначени за професионални потребители и образованието, но имат също потенциал във финансите, медицината, правото и други сфери с голям дял на електронния документооборот.

Стартъпът беше основан през април т.г. с уставен капитал 420 млн. тайвански долара (13,9 млн. щатски долара), 70% от които внесоха EIH и Sony Semiconductor Solutions, а останалите 30% – други инвеститори.

Производители на електроника в Китай, Европа, Япония и САЩ постепенно разширяват асортиментите си от устройства с EPD екрани, което способства по-нататъшния ръст на потенциалния кръг от купувачи.

Така например, наскоро китайската компания OKAY Smart Education пусна таблета S4.0 с екран E Ink и технология за въвеждане на информация със стилус Wacom. Норвежкият производител reMarkable пък планира за септември устройство с 10,3-инчов екран на базата на е-хартия и 8GB сторидж.

Коментар