Adata A10050 Power Bank – външна батерия за две устройства

Adata A10050 Power Bank е компактна външна батерия с достатъчно голям капацитет за едновременно зареждане на две мобилни устройства

Повечето хора днес разполагат поне с едно мобилно устройство, най-често смартфон или обикновен телефон. Нормално е също така човек да носи със себе си повече електронни джаджи – било то два телефона, телефон и таблет или друго устройство, като това важи особено за младежите и деловите потребители.

Но мобилните ни спътници и помощници в ежедневието имат един основен недостатък – колкото са по-функционални и ценни за нас, толкова по-често се нуждаят от зареждане с енергия. При интензивна употреба на мобилните джаджи, се оглеждаме за електрически контакт наоколо почти навсякъде, където пребиваваме – у дома, в офиса, на парти, по време на път и командировка или просто когато сме на излет.

Достъпът до електричество обаче не винаги е гарантиран, а при очерталата се зависимост на съвременния човек от комуникациите и интернет, липсата на заряд в батерията на телефона или таблета е сбъднат кошмар. За щастие, има елегантно решение във вид на външна батерия, която може да осигури така желаната енергия за нашето мобилно устройство.

Adata A10050 Power Bank е външна литиево-йонна батерия, която не само предлага необходимия капацитет за зареждане на две мобилни устройства, но същевременно е напълно достъпен  продукт, по джоба на всеки потребител. Батерията е налична на пазара у нас на цена под 50 лв. от партньорите на тайванския производител.

A10050 Power Bank е достъпна на пазара у нас на цена под 50 лв. с включен ДДС

Изпълнена в сребрист, ненатрапчив цвят, батерията A10050 представлява компактно устройство с размери 100x60x22 мм и тегло 220 грама, което може да се носи дори и в джоба. Adata е направила батерията от качествени материали и компоненти, което проличава веднага от външния вид на захранващата банка.

Захранващата банка се доставя в пакет с кабел за зареждане на батерията и ръководство за потребителя

Но по-важното е, че A10050 е ефективна, стабилна, дълготрайна и безопасна батерия, благодарение на вградените в нея схеми за защита и устойчивата външна обвивка от алуминий, която я предпазва от повреда при удари и от запалване. Корпусът е завършен с фина текстура, в резултат на което батерията изглежда като моден аксесоар, достъпен в четири цвята – злато, сребро, титаново сиво и розово злато.

Потребителят на A10050 има на разположение два изходни порта за зареждане на устройства, а светлинният индикатор показва нивото на батерията

A10050 е мощна батерия с капацитет, указан в самото име на продукта – 10 050 милиамперчаса. Както показаха тестовете, за тази банка не е проблем да зареди едновременно до пълния им капаците две мобилни устройства – например смартфон и таблет или два смартфона.

A10050 е способна да зареди едновременно до пълния им капацитет смартфон и таблет

Нещо повече, самата батерия може да се зарежда от външен източник – синхронно, докато тя зарежда включените към нея устройства, благодарение на смарт технологията на Adata. При обикновените и по-слаби външни батерии двата цикъла – на зареждане и разреждане – не могат да се извършват синхронно и са разделени във времето.

За зареждане на смартфони е предвиден USB портът с мощност 5V 1A

A10050 предоставя два порта USB Type-A за зареждане на две устройства едновременно. Единият има изходна мощност 5V/1.0A и е подходящ за зареждане на смартфони, а вторият с изход 5V/2.1A е предназначен за зареждане на устройства с по-голям капацитет на батерията като таблетите. Самата батерия се зарежда през micro USB порт 5V/2A – чрез адаптер, включен в електрическата мрежа, или от USB порта на лаптоп, например.

Външната батерия може да се зареди и от USB интерфейса на лаптоп

Можете да се ориентирате за нивото на заряд в батерията от LED индикатора с четири светодиода. Когато нито един от тях не свети, това означава, че батерията е разредена и следва незабавно да я включите към източник на енергия. При пълен капацитет на батерията, светят всички светодиоди, съответно при 75% заряд – светят три, при 50%- два и при 25% – един светодиод.

При обичайния сценарии A10050 се зарежда от електрическата мрежа чрез адаптер

Безопасността на Adata A10050 Power Bank е обезпечена от множество интелигентни технологии. В батерията са интегрирани шест защитни схеми – срещу прекомерно зареждане, разреждане, напрежение, ток, топлина и късо съединение. Така че, тази батерия освен отличните характеристики за основното си предназначение – зареждането на мобилни устройства, предлага и безкомпромисна сигурност.

Коментар