Smartcoby – най-малката и лека външна батерия

Капацитетът от 8000 мАч е наистина голям за батерия с размери 65x90x13 мм и тегло 137 грама
(снимка: CIO / Kickstarter)

Външна батерия на японската компания CIO Co привлича сериозен интерес в платформата за споделено финансиране Kickstarter. Разработчикът определя своето устройство като най-малкото и най-лекото на пазара.

Да се провери това твърдение не е лесно, тъй като е необходимо да се вземат предвид не само размерите и теглото, но и други характеристики. Smartcoby все пак има впечатляващи показатели – капацитетът от 8000 мАч е наистина голям за батерия с размери 65x90x13 мм и тегло 137 грама.

Други предимства на продукта са поддръжката на зареждане през USB 3.0 и бързо зареждане Qualcomm Quick Charge 4.0. Батерията се зарежда до пълния капацитет за 2 часа и половина.

Компактният корпус съдържа LiNiMnCo клетъчна батерия и предоставя два входни и два изходни порта (USB-A и USB-C). Докато самата тя се зарежда, батерията може да зарежда и друго мобилно устройство.

Докато се зарежда, батерията може да зарежда и друго мобилно устройство
(снимка: CIO / Kickstarter)

Потребителите имат избор на няколко цветови варианта. В допълнение, ако са склонни да се примирят с малко по-голяма дебелина – 22 мм, купувачите ще получат версия с капацитет от 10 000 мАч. В комплекта са включени кабел и калъф.

Smartcoby може да се поръча в момента за 24 долара във вариант 8000 мАч. Набирането на средства приключва, но целевата сума вече е надвишена почти пет пъти. Доставките на батерията трябва да започнат през февруари.

Коментар