СофтУни ще обучава безплатно в цялата страна

Безплатни курсове по програмиране, организирани от СофтУни, стартират през октомври в цялата страна

Софтуерният университет ще проведе за втори път безплатни обучения по програмиране за начинаещи в цялата страна, разширявайки мащаба на инициативата до 38 града в цяла България.

Кампанията на СофтУни дава възможност за повишаване на квалификацията и за кариерна реализиция на хиляди хора, подчертаха от университета.

Тази година безплатни обучения ще се проведат в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Добрич, Плевен, Благоевград, Велико Търново, Хасково, Шумен, Враца, Кюстендил, Горна Оряховица, Видин, Кърджали, Габрово, Търговище, Перник, Пазарджик, Казанлък, Асеновград, Монтана, Димитровград, Ловеч, Дупница, Петрич, Смолян, Самоков, Сопот, Ботевград, Троян, Ямбол, Разград, Силистра и Свищов.

Курсовете стартират в началото на октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др.

Обучението стъпва на езика C#. Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен.

Кандидатстването за курса Programming Basics стартира преди броени дни и ще продължи до 28-ми септември, уточниха от СофтУни.

Коментари по темата: „СофтУни ще обучава безплатно в цялата страна”

добавете коментар...

  1. ха

    Можеше да си спестите малко писане, ако споменете, че има курсове във всички областни градове и добавите 10-та други.

Коментар