Започна приемът за Telerik Academy Alpha

6-месечната програма за обучение на софтуерни инженери дава „летящ кариерен старт”, посочиха от Телерик Академия

Телерик  Академия стартира процеса по кандидатстване за новия сезон на Telerik Academy Alpha – ускорена шестмесечна програма за обучение на софтуерни инженери, който ще продължи до 8 октомври в две профилирани направления – разработка на уеб приложения с .NET и JavaScript.

Telerik Academy Alpha е най-новата програма на Телерик Академия, създадена в отговор на нуждите както на учащите, така и на бизнеса, и която дава възможност за „летящ кариерен старт само за 6 месеца”, поясниха от Академията. Програмата е насочена към студенти с технологичен профил и специалисти, които имат минимален опит в областта на софтуерното инженерство, или такива, търсещи преквалификация в ИТ сектора.

Кандидатите за програмата следва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия, след което да се явят на входен изпит в обучителния център в София. За успешното преминаване на изпита се изискват базови познания по програмиране с езика C# или JavaScript, уточниха от образователната институция.

Подготвителни материали са налични на страницата на програмата. Финалният етап от процеса е интервю, което изследва мотивацията на кандидатите. Приетите в програмата ще се присъединят към активната общност от близо 12 хил. души, обучавали се присъствено в Телерик Академия, и след завършването си ще могат да се реализират в една от най-перспективните  професии.

Днес 97% от завършилите в периода 2010-2016 г. участници работят в ИТ сектора, сочи проучване на Телерик Академия, проведено през август тази година. Те се реализират във водещи технологични компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner, Leanplum и редица други. Възпитаници на Телерик Академия допринасят и за успеха на 20 от 25-те най-големи софтуерни фирми в България.

Новата програма Telerik Academy Alpha предоставя на курсистите достъп до практически проекти и работна среда, близки до реалните, възможност за индивидуална и екипна работа. В допълнение към технологичните курсове се организират и обучения, които развиват професионалните, личностните и комуникационни умения на участниците. Лекциите се провеждат всеки делничен ден в рамките на 4 часа.

„Всеки човек учи най-добре с различни темпо и техники. Това прави традиционния метод на преподаване, при който информацията се предава от лектор към много курсисти без възможност за своевременна обратна връзка, неефективен” коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

„Ето защо избрахме обученията ни да се провеждат в компактни групи, в които трейнърите ни могат да влязат в ролята на ментори и фасилитатори и да персонализират своя подход спрямо нуждите на всеки участник. Така начинът на работа е по-близък до реалния в една софтуерна компания, а участниците, от своя страна, са много по-активни”, поясни Вълков.

Коментар