Windows Defender ATP ще пази корпоративните потребители

Корпоративните потребители вече могат да тестват подобрения инструмент за сигурност Windows Defender ATP

Microsoft подсилва защитните функции на своя антивирус Windows Defender. Предстоящата на 17 октомври актуализация Windows 10 Fall Creators Update ще предложи ключов инструмент за сигурност на корпоративните потребители – Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).

Софтуерът, достъпен от днес за публично тестване, подсилва защитата на Windows Defender срещу кибератаки с подобрено откриване на заплахите, повече възможности за реагиране и обновени анализи.

Заинтересуваните корпоративни потребители вече могат да тестват Windows Defender ATP, за да преценят дали подобреният инструмент за сигурност би бил от полза за техните организации.

Списъкът от подобрения във фирмения антивирус, доставян заедно с Windows 10, е дълъг, като започва с обновена конзола, която обединява предупрежденията от всички функции за сигурност на Windows, вкл. Windows Defender Antivirus, Windows Defender Firewall, SmartScreen, Device Guard и Exploit Guard.

Windows Defender ATP подсилва защитата на Windows 10 срещу кибератаки с подобрено откриване на заплахите, повече възможности за реагиране и обновени анализи

Инструментът показва детайлна информация за процесите в системата – опитите за изпълнение на оторизирани приложения, блоковете, генерирани от софтуера, и предупредителните съобщения, когато някой кликне върху URL, маркиран от SmartScreen.

Windows Defender ATP позволява на потребителите да създават собствени Power BI отчети, както и анализи на сигурността, които разкриват проблеми с конфигурацията и остарели инструменти за сигурност, работещи на компютрите в организацията.

Пробният период на софтуера е 90 дни, без никакви ограничения във функциите. Потребителите, които искат да се възползват от напреднала защита в своите организации, могат да пристъпят към тестване на Windows Defender ATP още сега, преди да внедрят софтуера заедно с Fall Creators Update.

Microsoft е интегрирала нова технология за превенции в Windows 10, подобрила е вградените сензори за откриване на скрипт-базирани атаки, добавила е нови възможности за реагиране и мощни анализи, поясняват от екипа на Windows Defender ATP.

Коментар