Болид от „Формула 1” на Есенния панаир в Пловдив

Болидът на „Хаас”, очакван на панаира в Пловдив, е един от най-мощните на пистите за „Формула 1”

Болид от „Формула 1”, наред с мотокар рекордьор и хуманоиден робот са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир в Пловдив, който ще представи решения за индустрията от 25 до 30 септември.

За първи път ще бъде изложен най-големият мотокар, произвеждан в България. Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона. Използва се в пристанища, каменни кариери и леярни, обясняват изобретателите от „17 Н”.

Истински състезателен болид  ще украсява щанда на „Тексимп”. Фирмата доставя  металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни марки. Сред тях е и Haas Automation, която има собствен отбор, участващ в надпреварите във „Формула 1”. Негов супермощен автомобил ще пристигне в Пловдив след триумфа си по пистите в цял свят.

По улиците на града пък ще дефилира електрически автобус, произведен в Чехия. Той също е един от топ експонатите на Есенния панаир.

Световна новост е хуманоидният робот Sanbot, предназначен за търговски центрове, магазини, ресторанти, хотели, болници, домове за възрастни, училища. Може да работи като магазинер, сервитьор, помощник в преподаване, охрана, домашен мениджър и личен асистент, казват изложителите от „Статсофт България”.

Sanbot може да работи като магазинер, сервитьор, охранител или домашен мениджър

Премиера за българския пазар ще има софтуерът за интерактивни карти на Here, САЩ. Вместо статичната визуализация, в тези приложения за смартфони се използва облачно активиране, за да се покаже движението „на живо” в реално време, обясняват от „Хиър Юръп Б.В. – клон България”.

От света на цифровите технологии е и дигиталният интерфейс SDM 30, който служи за контрол и защита, измервания  и визуализация в реално време на параметрите на електромотори. Следи едновременно 16 устройства и изписва данните на дисплей, твърдят от „Елпром Троян”.

Множество премиери се очакват на изложбата „Стройтех”, сред които световна иновация за производство и поставяне на термоизолация. Мобилна машина прави на самия строителен обект екстериорни и интериорни 3D панели, а така се пести време, повишава се ефективността и се преодолява сезонният характер на този вид бизнес. Разработката е на „Мейк България”.

Компании от близо 40 държави ще демонстрират изделия за различни индустри на Есенния панаир в Пловдив. Очакват се бизнес форумът да бъде посетен от 45 000 души от България и чужбина.

Коментар