ТУ-София подготвя трети болид за състезание в Холандия

Formula Student е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София (източник: ТУ-София)

Отборът на Технически университет – София Formula Student подготвя трети български състезателен болид за надпреварата Formula Student  Netherlands (FSN). Международното състезание, в което участват отбори от над 100 университета от цял свят,  ще се състои от 7-ми до 11-ти юли т.г. на писта Assen, където се провеждат и кръговете от F1 и Mоto GP.

В момента отборът на ТУ-София подготвя трета версия на първия български състезателен болид, която подобрява модела от сезон 2018. В болида са вложени много инженерни разработки, които са новост на технологичния пазар у нас и по света.

Formula Student е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София. Мотивирани студенти от различни факултети на университета преди четири години сформираха отбора, който проектира и реализира прототип на състезателен болид.

Новият състезателен болид подобрява модела от сезон 2018 (източник: ТУ-София)

За втора поредна година отборът се класира и за международното студентско състезание FS ImechE (Institution of mechanical Engineers), което е част от сериите Formula Student. Провежда се на писта от календара на F1 – Силвърстоун,  Великобритания, и е най-утвърденото европейско състезание в сферата на инженерното образование.

Надпреварата цели да развива предприемачески и иновативни идеи у младите  инженери, а също така насърчава повече младежи да започнат кариера в инженерството. Всяка година на Силвърстоун участват повече от 100 отбора от целия свят.

Коментар