ТУ-София откри новия Център за дигитални технологии

Зала „Мусала” е част от дългогодишно сътрудничество между Мусала Софт и ТУ – София
(снимка: Мусала Софт)

Технически университет – София откри новия Център за дигитални технологии. Един от партньорите в проекта е софтуерната компания Мусала Софт, която изгради компютърна лаборатория Мусала”.

Създадената ИТ инфраструктура ще подкрепи обучението на студентите в университета, както и изпълнението на различни научни и изследователски проекти, уточниха от компанията.

„Изграждането на съвременна компютърна лаборатория за Технически университет – София е поредната стъпка от продължаващата вече 23 години политика на Мусала Софт да подкрепя водещите центрове за ИТ образование в България”, коментира Станислав Овчаров, главен оперативен директор на Мусала Софт.

Зала „Мусала” е част от дългогодишно сътрудничество между ИТ компанията и ТУ – София, което включва подкрепа в изготвяне на учебни програми, реализиране на съвместни научни проекти и инициативи, стажантски програми, партниране в откриване на нова академична години, дипломирания, гост лектори и др.

ТУ – София и  Факултет  Компютърни системи и технологии, от своя страна, са партньори на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт.

В Центъра за дигитални технологии, изграден по проект Център за върхови постижения УНИТе,  годишно ще се обучават и специализират 3000 български и чуждестранни студенти. Центърът е разгърнат на площ от над 2500 кв.м., има 14 лаборатории със специализирано оборудване, изградени с помощта на бизнеса, както и лекционна зала със 140 места, библиотека и кабинети за преподаватели  и изследователи.

Коментар