Сирма отвори дигитална зала в технологичния център на ТУ-София

Специалната учебна зала има 16 места, напълно оборудвани от Сирма
(снимка: Сирма)

Тази седмица Техническият университет – София откри първия по рода си у нас образователен център за дигитални технологии. Българската софтуерна компания Сирма Солюшънс е един от основните участници в проекта със собствена учебна лаборатория „Сирма Лаб”.

Още в началото на зимния семестър в лабораторията ще стартират упражнения в дисциплините „Управление на проекти” и „Java”, водени от  специалисти на компанията.

„За нас е привилегия да работим заедно с толкова уважавана институция, предлагайки ценни възможности за амбициозни софтуерни инженери. Изграждането на качествени специалисти е от ключово значение за развитието на българската ИТ екосистема и е част от дългогодишната стратегия на Сирма за инвестиции в образователния сектор”, сподели Момчил Зарев, изпълнителен директор на Сирма Солюшънс АД.

Специалната учебна зала има 16 места, техническото оборудване е изцяло предоставено от компанията, а дизайнът на интериора е проектиран от дизайнерите в Сирма в съответствие със стилистиката на техните офиси.

Коментар