Българско AI приложение улеснява търсенето на работа

Приложението nPloy е изцяло пригодено към навиците на „смартфон” поколението (източник: CC0 Public Domain)

Мобилно приложение, създадено от български предприемачи, въвежда технологична иновация в процеса за търсене на работа на нашия пазар. Приложението пести време и свързва работодателите с кандидатите на база взаимни интереси, опит и умения, а не спрямо обява или позиция.

Приложението nPloy е изцяло пригодено към навиците на „смартфон” поколението. С проекта предприемачите целят да разрешат най-често срещаните проблеми при търсенето на работа – остарели и неефективни канали и платформи за обяви, разглеждане на стотици неподходящи обяви с примамливо заглавие и липса на прозрачност относно заплащането.

Един от основните проблеми на пазара в момента е ниската ефективност на услугите и за двете страни – за търсещите работа и за работодателите, казват разработчиците. Съществуват десетки интернет портали, които представляват огромни бази данни с обяви или необновени такива със стари кандидати. Процесът и за компаниите, и за търсещите е тромав и изисква много време.

Много от обявите са с подвеждащи и неразбираеми заглавия и описание за позициите, а същевременно и заплащането не е посочено, което води до несъответствие между очакванията и предложената длъжност. Проблемът стои и пред работодателите – те трябва да провеждат интервюта с кандидати, които не са добре информирани за позицията, отбелязват разработчиците.

Концепцията на nPloy е да преодолее проблемите на пазара и да направи намирането на работа бързо и удобно изживяване и за двете страни. След като попълнят профила си, което отнема до няколко минути, кандидатите виждат предварително подредени спрямо зададените от тях критерии карти с позиции („job cards”).

Както в популярните приложения за запознанства, потребителите избират с приплъзване дали харесват, или не, съответната работна позиция. По същия начин работодателите преглеждат кандидатите, които са харесали тяхната обява, и избират дали да ги одобрят.

Концепцията на nPloy е да направи намирането на работа бързо и удобно изживяване и за двете страни (източник: nPloy)

Когато „харесването” на двата профила съвпадне, и кандидатът, и работодателят се уведомяват с нотификация, след което попадат в чат стая, за да могат да се запознаят и да поговорят преди да инвестират ценно време, път и подготовка за интервю на живо.

Изкуственият интелект зад платформата се самообучава при преглеждане на повече картички с позиции от кандидата – системата започва да показва по-точни и релевантни резултати с всяко следващо търсене.

А ако в платформата се появи нова позиция, изключително подходяща за конкретния кандидат, системата ще му изпрати автоматична нотификация от приложението на смартфона, за да може да я прегледа, без да се налага да прави нищо предварително.

Една от ключовите функции, на които разчита nPloy, е филтър с обхват на заплащането, който е задължителен и за двете страни. Работодател не може да публикува свободна позиция без да зададе обхват на заплащане. Респективно, кандидатът също трябва да постави очаквания на базата, на които системата да филтрира предложенията.

Приложението е безплатно и достъпно за изтегляне и тестване на мобилни устройства под управление на Android и iOS.

Даунлоуд: nPloy за Android; nPloy за iOS

Коментари по темата: „Българско AI приложение улеснява търсенето на работа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    българси език, моля.

  2. енПлой

    Ами не е лошо да има локализация на български език все пак. Що за идиотщина е това?

Коментар