Дрон ще оценява щетите от урагана Харви

Дрон на компанията CyPhy Works ще извърши продължителни, непрекъснати наблюдения на засегнатите от урагана Харви райони в Тексас

Безпилотен летателен апарат на компанията CyPhy Works ще оценява щетите от опустошителния ураган Харви, който порази Тексас в края на август. Операцията ще се финансира от куриерската фирма UPS.

Дронът е привързан към платформа PARC, разработена от CyPhy, която обезпечава постоянен заряд за устройството. Кабелът позволява на дрона да работи на разстояние до 122 метра от платформата, извършвайки продължителни, непрекъснати наблюдения.

Камера с 30-кратно увеличение, монтирана на дрона, обхваща десетки мили и помага на организации като Червения кръст да оценят по-добре последствията от природни бедствия и други инциденти и да насочат допълнителни ресурси към пострадалите райони.

Детайлното проучване с дрон ще ускори също изплащането на застраховки на хората, чието имущество е повредено или разрушено от урагана. Първоначално, дронът ще направи тестов оглед в най-силно засегнатите райони, след което ще пристъпи към подробно изследване на щетите.

Коментар