Huawei с план за Топ 5 на облачния пазар

Huawei има за цел да влезе в челната петица на доставчиците на облачни услуги, заяви изпълнителният директор Гуо Пинг

Китайският технологичен гигант Huawei развива собствен публичен облак и планира изграждане на глобална клауд мрежа, към която да се свържат услуги на неговите партньори с помощта на изкуствен интелект, стана ясно на конференцията Huawei Connect 2017 в Шанхай.

По думите на изпълнителния директор на Huawei Гуо Пинг, компанията има за цел да влезе в челната петица на доставчиците на облачни услуги наред с Microsoft и Amazon. По-рано този месец Huawei и Microsoft обявиха разширяване на партньорството си на пазара за облачни услуги, в рамките на което двете компании ще съдействат на бизнеса в процеса на цифрова трансформация.

Съгласно споразумението, някои корпоративни интернет приложения на Microsoft ще могат да се ползват в публичния облак Huawei Cloud, към който вече са включени продукти като Windows Server и RDS for SQL Server. Съвместните разработки ще дадат на клиентите възможност да ползват хостинг и различни корпоративни приложения и услуги.

През април т.г. Huawei създаде ново облачно подразделение и предприе глобално разширение на своята клауд инфраструктура. Напълно облачната ИКТ инфраструктура е ключов елемент от цифровата трансформация на компанията, която ще помага на телекомите да развиват клауд проекти.

Huawei планира да предложи технологии и услуги, които позволяват на клиентите да използват своите данни за комерсиални цели, като същевременно им осигури защита на ниво чип. Така например, компанията създаде в Китай публичен облак за работа с видеосъдържание за нуждите на бизнеса и правителствените структури.

Използвайки технологии за изкуствен интелект като машинно обучени и системи за разпознаване на изображения, Huawei предложи интелигентни бизнeс услуги. На световния пазар компанията се явява играч от Топ 3 в бизнесите с телекомуникационно оборудване и смартфони.

Коментар