iPhone X идва с 6-ядрен процесор

Процесорът на юбилейния iPhone X ще работи в конфигурация с 4 високопроизводителни и 2 енергоефективни ядра

Най-коментираният продукт в началото на есента – iPhone X, чиято премиера се очаква във вторник, 12 септември, ще предложи значително подобрение в производителността, благодарение на новия чип A11 Fusion с 6 изчислителни ядра, твърди 9to5mac.

Докато iPhone 7 и 7 Plus разчитат на процесор A10 Fusion с две високопроизводителни и две енергоефективни ядра, новият iPhone X идва в конфигурация с 4+2 ядра. Това означава двойно повече високопроизводителни ядра и същия брой енергоефективни ядра, щадящи батерията при изпълнение на по-непретенциозни задачи, с цел удължаване на времето за автономна работа.

Към момента тактовата честота на процесора не е известна, но е сигурно, че Apple ще търси значително повишение на производителността и се очаква iPhone X да бъде истински звяр в това отношение.

Таблетът iPad Pro, който в момента е най-мощното iOS устройство на пазара, се захранва от чип A10X с конфигурация на ядрата 3+3. С други думи, очакваният iPhone X ще бъде по-бърз от настоящата версия на iPad Pro. Няма съмнение обаче, че Apple ще обнови процесора и на флагманския си таблет.

В допълнение, Apple ще ъпгрейдва и камерите на iPhone 8 и iPhone X с поддръжка на 4K видео при 60 fps и 1080p при 240 fps. Това ще стане възможно, благодарение на конфигурация с двойна камера, която в моделите Plus и iPhone X ще включва също нов режим Portrait Lighting.

iPhone X бележи 10-годишния юбилей на най-продавания смартфон в света и се очаква Apple да въведе с този модел редица подобрения, вкл. екран от край до край, разпознаване на лице, безжично и бързо зареждане, както и стъклено тяло. Дали компанията ще оправдае завишените очаквания ще стане ясно след броени часове, на насрочената за утре пресконференция.

Коментар