Дават $350 000 за домейн на водопроводчик

Водопроводчикът Джо Франсис от Амарило, Тексас, има шанс да спечели 350 хиляди долара за своя домейн JoeThePlumber.com. Към него вече са отправени 600 предложения за покупка на интернет името, съобщава Гардиън.
Заслуга за изгодните оферти, които Джо получава, има кандидат президентът на САЩ Джон Макейн. По време на последните предизборни дебати представителят на Републиканската партия прослави из цялата страна жителя на Охайо Самуел Джо Вюрцелбахер, наричайки го Джо водопроводчика.
Това име стана събирателно за обикновения американски работник от средната класа, който поддържа консервативните идеи и е против данъчната политика, предлагана от кандидата за президент на демократите Барак Обама.
На 12 октомври Джо водопроводчика е имал кратък разговор с Барак Обама при посещението му в Холанд, Охайо. Кандидат президентът се опитал да обяси на Вюрцелбахер своите данъчни предложения, считани от консерваторите за социалистически.
Три дни по-късно, на дебата с Обама, републиканецът Макейн се обърна от студиото към Джо водопроводчика, убеждавайки го, че неговият съперник демократ ще го задължи да плаща по-големи данъци и да си дава парите на бюрократите.
След този дебат Джо водопроводчика стана знаменитост в цяла Америка. Интервюта с него взеха най-големите медии, вкл. и каналът CBS. Журналистите обаче разкриха, че Вюрцелбахер няма лиценз за водопроводчик и не си е доплатил данъци в размер на 1200 долара.
От цялата история печеливш може да се окаже Джо Франсис, който притежава сайта JoeThePlumber.com, или “ДжоВодопродчика”. По неговите думи пред Гардиън, той е получил стотици, и по-точно 600 обаждания от заинтересовани да придобият домейна, като едно от предложенията е било за 350 000 долара.

Коментар