Облакът на Amazon подсилен с GPU ускорение от AMD

Услугата AWS AppStream 2.0 вече предлага GPU-ускорени виртуализирани приложения

AMD и облачният доставчик Amazon Web Services (AWS) обявиха партньорство, в рамките на което ще предложат следващото поколение виртуализирани приложения, съобщиха от разработчика на процесори.

Услугата AWS AppStream 2.0 вече включва GPU-ускорени виртуализирани приложения – от стандартните бизнес приложения под Windows до мощните програмни средства за дизайн и инженерна развойна дейност, които работят с AMD Radeon Pro графични решения.

Виртуализираните Radeon Pro графични процесори се явяват многопотребителски GPU – това е единствена по рода си хардуерно-базирана технология в графичен процесор, основана на стандарта SR-IOV (Single Root I/O Virtualization), с три ключови предимства:

  • Разполага с GPU разпределяща логика в хардуера, която помага да се осигури по-добро качество на услугата за потребителите;
  • Запазва целостта на данните на виртуализираните машини (VM) и данните на техните приложения чрез хардуерно-подсилена логика за изолиране на паметта, с която се предотвратява достъпът до данните на дадена VM от друга VM;
  • Предоставя цялата графична функционалност на графичния процесор на приложенията за пълна виртуализационна поддръжка не само за графични API като DirectX и OpenGL, но също и за GPU изчислителни API като OpenCL.

Резултатът от всичко това е високопроизводително, гъвкаво и защитено средство за виртуализационни приложения, подчертават от AMD.

Amazon Web Services е поредната облачна компания, която започва да използва мощта на Radeon Pro, за да доставя клауд технологии с възможности на работни станции практически за всяко свързано устройство. По-рано към тази технология се насочиха гигантите Google и Alibaba.

Коментар