iPhone 8 и 8 Plus – освежени версии на своите предшественици

Новите модели iPhone 8 и 8 Plus запазват размерите на дисплеите на своите предшественици

Apple оправда предварителните очаквания на топ събитието си за тази година. В театъра на името на Стив Джобс в Купертино компанията обяви няколко нови продукта, сред които смартфоните от следващо поколение iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

За разлика от юбилейния флагман iPhone X, моделите iPhone 8 и 8 Plus се явяват по-скоро обновени варианти на своите предшественици iPhone 7 и 7 Plus. Устройствата са изпълнени в корпуси от стъкло вместо от алуминий, но запазват размерите на дисплеите на двата предходни модела – съответно 5,5 и 4,7 инча, както и защитата от вода и прах на ниво IP68.

В смартфоните са вградени стереоговорители, но стандартното 3,5-мм гнездо за слушалки отново липсва. Дисплеите на двата нови смартфона обаче използват технология TrueTone, както при таблета iPad Pro.

Старшият модел iPhone 8 Plus има усъвършенствана камера с резолюция 12 мегапиксела

В основата на iPhone 8 и 8 Plus стои мощен процесор A11 bionic, който съдържа две високопроизводителни и четири енергоефективни ядра и работи в тандем с графичен контролер, разработен от Apple. По думите на компанията, производителните ядра работят с 25% по-бързо отколкото тези в предходния чип A10, икономичните ядра са по-бързи със 70%, а графиката – с 30%.

И двата модела имат 12-мегапикселови камери с апертура F1.8, като в по-големия вариант тя е допълнена с подобрен телефото модул F2.8. Камерата поддържа игри и приложения с допълнена реалност. Новите жироскопи и акселерометри позволяват точно измерване на движение.

Новост в смартфоните iPhone 8 и 8 Plus е безжичното зареждане по стандарта Qi – характеристика, която присъства и във флагмана iPhone X.

Поръчките на iPhone 8 започват на 15 септември на цени от 699 долара

Двата модела ще станат достъпни за предварителни поръчки на 15 септември и излизат на пазара на 22 септември. iPhone 8 с 64GB памет струва $699, а iPhone 8 Plus със същия обем памет има цена $799. Ще се продават и версии с по 256GB памет, а цветовите вариации са сребро, сиво и злато.

Коментари по темата: „iPhone 8 и 8 Plus – освежени версии на своите предшественици”

добавете коментар...

  1. жоро кли3мата

    Е тук като фен на андроид колкото и да ми се къса душата,….. пръснаха от иновации и чудеса! Евала толкова много за толкова малко!! Продаам компа и си вземам айфон с по-точен жирископ и 70% увеличение на нискоенергийните ядра! айофон 4евар!

Коментар