Анализатор: Стив Джобс не би се гордял с новия iPhone

Apple постави пред избор преданите си фенове – да чакат излизането на iPhone X през ноември или да купят iPhone 8

Новите смартфони на Apple, обявени вчера, не впечатлиха особено инвеститорите и акциите на компанията отбелязаха лек спад в края на борсовата търговия. На пазара се очакват iPhone 8 и iPhone 8 Plus, както и юбилейният iPhone X с OLED екран, но някои анализатори са скептични за успеха им.

Шефът на Apple Тим Кук заяви в речта си, че Стив Джобс би се гордял с това, което е постигнала компанията. Но инвеститорът Ли Сеунг-уу от компанията IBK Investment and Securities не смята, че основателят на Apple би бил горд с новите модели iPhone.

Изглежда и други инвеститори са на същото мнение, тъй като котировките на Apple намаляха с 0,4% вчера до $160,86 за акция в края на деня. Повечето нововъведения, представени с iPhone X, отдавна са налични на пазара, отбелязва корейското делово издание The Investor.

Според анализатора Сео Сан-младши от Kiwoom Securities, показателни ще бъдат следващите няколко месеца, тъй като Apple постави пред избор преданите си фенове – да чакат излизането на iPhone X през ноември или да купят iPhone 8.

Моделите от осмо поколение iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще излязат на пазара на 22 септември, докато пускането в продажба на iPhone X е насрочено за 3 ноември. Цените започват от $699 за iPhone 8 и от $999 за iPhone X.

Коментари по темата: „Анализатор: Стив Джобс не би се гордял с новия iPhone”

добавете коментар...

  1. :о)

    iЗомбита…действайте…магазините ви чакат…безволеви марионетки 🙂

  2. iMe

    Можеше да представят само Х версия и щяха да могат да изпълнят можеби наличността още след седмица, ако не бяха се бъхтили и за 8-цата.

  3. фейкнюз

    Отдавна са го взели китайците! Честно да си призная бих предпочел този телефон -> https://technews.bg/article-101872.html !!! А това с цената, че ‘не можем’ да си го позволим… как да го кажа? Мога, но нямам желание!

  4. Гошо

    Марката продава още…. въпреки че за нищо не става вече..

  5. Манолов

    Скоро китайците ще им вземат хляба.

Коментар