QSAN се справя с петабайти видео в реално време

Сторидж системата QSAN XCubeDAS XD5316 достига пропускателна способност от 480Gb/s

China Television Service (CTS) използва високопроизводителен и надежден хардуер на QSAN за видео монтаж в реално време при отразяване на Световната Универсиада 2017 в Тайван (19-30 август), съобщиха от производителя на сторидж системи.

За нуждите на живото предаване са избрани системи QSAN XCubeDAS XD5316, които предлагат 12Gb/s SAS портове и пропускателна способност от 480Gb/s, както и двоен активен контролер за подобрена надеждност. По време на спортното събитие е генерирано видео с размер от порядъка на няколко петабайта, които безпроблемно са съхранени върху продуктите на QSAN.

Серията XD5300 е създадена с идеята да предложи среда за взаимодействие между различни платформи и може да служи за разширение на капацитета на центрове за данни, архивиране, студено съхранение, мащабно видеонаблюдение, стрийминг и редактиране на видео.

В сравнение с известните си конкуренти, решението XCubeDAS може да бъде по-достъпна алтернатива за основен и вторичен сторидж. Освен това, серията XCubeDAS може да осигури над 50% увеличение на производителността, благодарение на иновативна технология на QSAN.

Топология на QSAN решението за видео редактиране

Освен върхова производителност и висока наличност със своите два активни контролера, XCubeDAS XD5300 предлага гъвкави опции за разширение и поддръжка на 10x12Gb/s SAS порта, което пести много време за видео обработка, посочва Алекс Ши, продуктов мениджър в QSAN Technology, Inc.

Решенията на QSAN се предлагат на българския пазар ексклузивно от системния интегратор Перси. „Сериозната атестация за качествата на продуктите на QSAN по време на Световната Универсиада напълно се покрива с впечатленията на нашите клиенти”, заяви Мартин Филев, търговски директор на компанията.

По неговите думи, QSAN се позиционира отлично и в ценово отношение, което е още една причина за постоянното увеличаване на търсенето на решения с тази марка.

Коментари по темата: „QSAN се справя с петабайти видео в реално време”

добавете коментар...

  1. Иван

    В момента съм с QLE2764 адаптер (PCIe3 x 16, 4x32Gb FC) ~ някъде около х3 пъти по-бързо от въпросният сторидж за порт, плюс значително по-малко лейтънси заради файбър-ченъл протокола… Трупут-а ми е около 3160МБ (не Мб!) за секунда на канал….

Коментар