Нов прекъсвач на Schneider Electric улеснява монтажа

Compact NSXm е подходящ за разпределителни табла ниско напрежение, машини и контролни табла (снимка: Schneider Electric)

Френският производител Schneider Electric създаде автоматичен прекъсвач от ново поколение, който, по думите на компанията, променя начина на работа на специалистите.

Новата гама прекъсвачи Compact NSXm предлага лесен монтаж и надеждна защита на захранването. Устройствата са подходящи за разпределителни табла ниско напрежение, машини и контролни табла.

Корпусът на прекъсвача има 3 или 4 полюса, като във всеки полюс са вградени термична защита, която пази от ток на претоварване, и магнитна (мигновена) защита, която предпазва инсталацията от ток на късо съединение.

Проектиран да бъде гъвкав, прекъсвачът позволява директен монтаж на DIN шина, без допълнителни аксесоари, на монтажна плоча или на релси. Множеството възможности за монтиране на аксесоари на място, като въртяща се ръкохватка, позволяват на потребителите по-лесно да конфигурират продукта според нуждите си.

Освен това Schneider предлага набор от различни допълнителни устройства за управление и наблюдение на цялостната инсталация.

Compact NSXm е готов за употреба с всички видове кабели, включително с гъвкави (снимка: Schneider Electric)

Различното при прекъсвачите от гамата Compact NSXm е наличието на патентована технология EverLink за компенсиране на разхлабването, вградена директно в клемите. Тя осигурява непрекъснатото свързване, като намалява ефекта на разхлабване, произтичащ от загряването на проводниците и вибрациите.

EverLink съкращава също времето за монтаж и опроводяване и елиминира нуждата от кабелни накрайници. Технологията е готова за употреба с всички видове кабели, включително с гъвкави.

Прекъсвачът Compact NSXm се предлага във варианти от 16А до 160А, с пет нива на изключвателната възможност: 16, 25, 36, 50 и 70kA при 415V. Този продукт на Schneider Electric е Green Premium, т.е. гарантира спазването на най-актуалните екологични разпоредби.

Коментар