Endava планира екип от 400 софтуерни инженери у нас

Мениджърският екип на Endava преряза лентата на новия офис на компанията в София

Глобалният доставчик на ИТ услуги Endava откри нов офис в София и обяви, че към края на 2020 г. в него ще работят 400 топ софтуерни специалисти. Компанията следва стратегия за разширяване на дейността и екипа си у нас – от малко над 70 души днес до 180 през юни 2018 г. и 380-400 в тригодишен период.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 г. след сливане с компанията за разработка на софтуер ISDC, разширявайки капацитета си в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за външни компании, свързани с нови технологии, телекомуникации, застрахователно и банково дело.

В момента Endava набира софтуерни инженери, вкл. разработчици, архитекти, тест инженери, специалисти по Java, .Net, мобилни приложения, автоматизирано тестване и Scrum, както и бизнес анализатори.

„Ще продължим да се разрастваме както на локално, така и на глобално ниво. Избрахме България като стратегически хъб, който да подсили допълнително развитието на мрежата ни от 14 центъра с над 3900 професионалисти в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка“, заяви Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava.

Ключови предимства, които Endava отчита у нас, са наличието на талантливи софтуерни инженери, високото ниво на владеене на английски език, бързите транспортни връзки с Европа и възможността за синергия при работа по ИТ проекти в Северна Америка и скандинавските страни.

Офисът в София ще се превърне в един от ключовите центрове на Endava за разработка на софтуер в региона, наред с тези в Белград, Букурещ, Кишинев, Клуж-Напока, Яш и Скопие. България разполага с над 50 000 ИТ специалисти и над 10 000 ИТ дипломанти годишно, което я прави силен център за индустрията, подчертаха от компанията.

„Ние инвестираме в развитието на хората и се стремим да им предложим интересни инженерни проекти, по които да работят и да учат, както и гъвкави възможности за кариерно развитие. Освен това държим на баланса между работата и личния живот“, обясни Даниела Анева, директор Човешки ресурси в офиса на Endava в София.

Еndava обслужва компании от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. За финансовата година 2015-2016 г. доставчикът на ИТ услуги реализира приходи от над 115 млн. GBP (126 млн. евро). Разполага с мрежа от 14 офиса в цял свят и над 3900 специалисти.

Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Endava планира екип от 400 софтуерни инженери у нас”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Защо да е маловажна, ако са 400 човека, това е 10% от компанията. Не ми се струва маловажно.

  2. ха

    Наистина тази статия показва колко маловажна от ИТ гледна точка е България за въпросната фирма…

  3. Коев

    Прекалените реклами за развитието на страната и София понякога стават смешни. В Румъния са от доста време при това с офиси не само в Букурещ. А тази политика всичко да се събира в София, пречейки на други региони много скоро ще доведе до срив. Тези, които знаят ще ме разберат.

  4. Любо Йорданов

    Имайте доблеста поне да се обадите на тези които не сте одобрили за работа. От Март месец чакам обратна връзка дали съм нает или не!!!

Коментар