Microsoft подготвя голям анонс в „смесената реалност“

Microsoft разработва активно концепцията за смесена реалност

В началото на октомври се очаква голям анонс от Microsoft, свързан с технологиите за „смесена“ реалност. Събитието на тема Windows Mixed Reality е насрочено за 3 октомври, съобщи The Verge.

Предстоящият анонс идва само две седмици преди мащабното обновяване на Windows 10, известно като Fall Creators Update. Съгласно предварителния график, актуализацията трябва да излезе на 17 октомври.

Вече е известно, че Windows 10 Fall Creators Update ще включва платформата за смесена реалност Windows Mixed Reality. Тя позволява използване на обикновената уеб камера за наслагване на виртуални обекти върху реално изображение

Пазарните наблюдатели очакват следващия месец да се появят шлемове с поддръжка на Mixed Reality от различни производители, едновременно с пускане на Windows 10 Fall Creators Update. Производителите ще използват технологията на Microsoft в свои продукти за потапяне в света на допълнената и виртуалната реалност.

Сред споменаваните устройства са шлем на Acer за $299, подобен продукт от HP с контролер за $450, както и шлемове от Dell и Lenovo за по $349. Някои от тези устройства вече се появиха в онлайн магазина на Microsoft, но все още шлемовете са ориентирани преди всичко към разработчиците.

Засега няма информация какво точно ще покаже Microsoft на събитието на 3 октомври. Може да се предполага, че това ще бъде достъпно потребителско устройство за смесена реалност, но от Microsoft няма индикации за конкретни продукти.

Коментар