Телерик Академия разширява екипа си

Като част от екипа на Телерик Академия, Емануела Кожушкова ще улесни връзката между компаниите и подходящите за тях кандидати, като успоредно с това ще подпомага развитието на курсистите

Емануела Кожушкова, експерт в областта на управлението и развитието на таланта, се присъедини към екипа на Телерик Академия. Тя ще заеме длъжността директор „People and Company Success” в образователната организация.

На новата си позиция Емануела  ще отговаря за всички стратегически програми и активности, които подпомaгат както компаниите партньори при привличането на талант, така и курсистите в процеса на развитие на ключови личностни умения за успешна кариерна  реализация.

Като консултира бизнеса и участниците в Професионалната Телерик Академия,  Емануела ще улесни връзката между компаниите и подходящите за тях кандидати. Успоредно с това тя ще работи и с курсистите за развитието и надграждането на техните социални и комуникационни компетенции, които бизнесът в България определя като ключови.

„В разговори с много от компаниите в България една от най-наболелите теми, освен липсата на добре подготвени ИТ кадри, е и намирането на талант, който споделя културата и ценностите на компанията и притежава добре развити личностни качества и поведенчески умения. Затова с помощта на Емануела, нейните дългогодишен опит и експертиза, искаме да улесним контакта между партньорите и идващия от Телерик Академия талант”, коментира назначението Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

Емануела притежава международен опит в сферата на подбора, изграждането и управлението на човешки  капитал. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, тя заема ролята глобален мениджър „Управление и развитие на таланта” в Progress, където разработва и имплементира иновативни практики за управление и развитие на таланта.

Също така тя интегрира в Progess новаторски подход, който проследява и подобрява представянето на служителите и така подпомага професионалното развитие на всички над 1500 души в офисите на компанията в Европа, САЩ, Южна Америка, Азия и Австралия.

През 2012-2014 г. Емануела е част от екипа, отговарящ за таланта в софтуерния разработчик Telerik. След придобиването на компанията от Progress през 2014 г., под нейно ръководство се въвежда общ глобален подход за определяне на целите на служителите.

Професионалният опит на Емануела включва още различни позиции в Coca-Cola HBC и Американския университет в България. Тя е завършила магистратура по организационни науки в Tilburg University в Холандия и бакалавърска степен по интегрирана когнитивна и социална психология от Jacobs University в Германия.

Коментар