Все повече хора плащат за приложения от Google Play

Google Play се явява най-голямата в света платформа за мобилни приложения, заяви шефът на онлайн магазина за азиатско-тихоокеанския регион Джеймс Сандърс, цитиран от Digitimes.com.

През миналата година от Google Play са свалени и инсталирани 82 млрд. приложения, спрямо 65 млрд. за предходната 2015-та година. По-любопитен е фактът, че броят на потребителите, които плащат за съдържание, е нараснал до 30%.

В момента Google Play поддържа плащания с кредитни и дебитни карти в 135 страни по света, подчертава Джеймс Сандърс, цитиран от Digitimes. Платформата поддържа плащания за телефонни сметки в 55 държави, като си сътрудничи със 140 оператора.

За да помогне на разработчиците да достигнат до повече клиенти, Google не само ще подобри управлението на Google Play, вкл. неговите възможности за дистрибуция и анализ, но и ще подсили поддръжката на виртуална и допълнена реалност, както и на хромбуци, допълва Сандърс.

Google cъщо така обогатява постоянно съдържанието на онлайн магазина си, например с филми и ТВ предавания. Компанията първо пусна обикновено 4K съдържание в раздела Google Play Movies, а наскоро добави и съдържание с HDR качество.

Коментар