Dahua лансира у нас умни решения за сигурност

Решенията на Dahua за превенция и реакция на заплахите за сигурността привлякоха интереса на специалистите у нас

Китайската компания Dahua Technology, вторият по големина в света доставчик на решения за видеонаблюдение и сигурност, даде индикации за засилен интерес към българския пазар. Производителят лансира тази седмица у нас технологии за умния град и умните сгради.

Интегрираната интелигентна система за градска сигурност Dahua Smart City Solution, например, предлага на властите решение за наблюдение и анализ на данни в 4 свързани стъпки:

  • превенция чрез технологиите за разпознаване на потенциално опасни лица и фактори, преди те да са нанесли вреда;
  • идентификация – наблюдение в реално време чрез камери, вкл. 360-градусова панорамна камера и термална камера с ултра-дълъг обхват;
  • реакция – дава възможност на ключовите органи в града да реагират на заплахите за сигурността в реално време;
  • разследване – възможно най-бърз анализ на събраните от всички различни системи данни и предоставяне важна информация за възстановяване след критични инциденти и престъпления.

Необходимата информация се събира от камери за видеонаблюдение на Dahua (стандартни, термални, панорамни, ANPR камери и др.), от патрулиращите полицаи, оборудвани с мобилните решения като MTP300 и от терминалите за спешни повиквания.

Комуникацията между тях се извършва както по кабел, така и безжично, като вариантите за това са няколко – Wi-Fi, 3 и 4G, микровълни. Системата има и модул,  следящ нормалните функции на всички устройства.

Китайската компания представи също интелигентна система Smart Building Solution, която се явява решение за сигурност на дома, жилищни сгради и обществени зони. Включва видеонаблюдение, алармена система, контрол на достъпа, видеодомофон, контрол на входа, интелигентно приложение и др.

През миналата година Dahua Technology реализира продажби за близо 2 млрд. долара в глобален мащаб. Около 6000 инженери работят в отдела за изследвания и развитие, а 10% от приходите на компанията отиват за R&D дейности.

Коментари по темата: „Dahua лансира у нас умни решения за сигурност”

добавете коментар...

  1. Anatoli

    Bravo

Коментар