Софтшоп стана дистрибутор на Kerio Technologies

Решения като Kerio Control са предназначени да защитят бизнеса на малките и средни фирми

Дистрибуторът на GFI Software през последните 10 години у нас – Софтшоп ЕООД (преди познат и с името Бизнес Софтуер Дистрибутор) – вече започна да предлага в страната всички софтуерни и хардуерни решения на компанията Kerio Technologies, придобита от GFI в началото на 2017 г.

Kerio Technologies е основана през 1997 година, с централа в Сан Хосе, Калифорния. Нейните продукти, вкл. Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator и облачното решение Kerio Cloud, се предлагат в над 100 страни в целия свят, чрез мрежа от над 6500 дистрибутори и риселъри.

Решенията за комуникации и сигурност на американската компания са насочени към нуждите на малките и средни фирми и предприятия, уточниха от Софтшоп. Наред с GFI и Kerio, в портфолиото на българския дистрибутор фигурират още решения на компании като Avast, AVG, ArCADiasoft и други софтуерни продукти и услуги за домашни и малки офиси, средни бизнеси и големи организации.

Kerio Control, например, защитава мрежите на компаниите чрез инсталиране на софтуер на физически или виртуални сървъри, но също може да се внедри като хардуерно оптимизирано устройство (аплайънс). По своята същност Kerio Control е рутер със защитна стена, включващ система за откриване и предотвратяване на прониквания (IPS), антивирусен шлюз, VPN и възможност за филтриране на съдържание и приложения.

Kerio Operator пък се явява VoIP решение за телефон, видео и гласова поща, което подобно на Kerio Control може да се инсталира на наличен физически или виртуален сървър или да се внедри като аплайънс. То поддържа голямо разнообразие от телефони от различни производители, вкл. Cisco, Snom, Polycom, Grandstream, Yealink/Well и други, а посредством приложения за iOS, Android и Windows потребителите могат да вземат цялата комуникация от офиса със себе си, като като използват своя смартфон.

Коментар