Samsung развива изкуствен интелект в Канада

Висшият технологичен институт на Samsung откри собствена лаборатория в Университета в Монреал, Канада, която ще работи по проекти, свързани с изкуствения интелект (AI), съобщи ZDNet.

Научното звено на южнокорейския гигант, известно като SAIT (Samsung  Advanced Institute of Technology), започна дейността си през август, като основните му цели са свързани с разработката на алгоритми в сфери като роботика, самоуправляеми автомобили и разпознаване на глас и лице.

Сред изследователите от SAIT са учени като проф. Йошуа Бенджио, който е признат авторитет в областта на изкуствения интелект. В канадската лаборатория ще се провеждат и съвместни изследвания със SAIT, свързани с разработване на компоненти за нуждите на алгоритмите.

SAIT е изследователският отдел на Samsung Electronics, чиято основна задача е да разработва технологии в дългосрочен план, които могат да се внедрят в производство през следващите 10 години. Сред постиженията на института са материалите без кадмий, необходими за квантовите точки, които южнокорейската компания вече използва при производството на водещите си модели телевизори.

През следващата година Samsung планира да пусне колонки с изкуствен интелект. Освен това компанията възнамерява до 2020 г. да интегрира във всички свои продукти за домашни потребители характеристики, включващи и изкуствен интелект.

Коментари по темата: „Samsung развива изкуствен интелект в Канада”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    високоговорители с изкуствен интелект

Коментар