Умните часовници стават самостоятелни телефони

Потребителите вече могат да ползват умните часовници за гласови обаждания с телефонния си номер

Нова комуникационна технология на Ericsson позволява използване на един телефонен номер за множество SIM-базирани носими устройства, вкл. смарт часовници, съобщиха от шведската компания.

С базираната на VoLTE (глас по LTE) мрежова функционалност операторите могат да предоставят гласови услуги с един и същ телефонен номер както на смартфона, така и на носими устройства от рода на смарт часовници. Подобна функционалност вече е внедрена в над 10 операторски мрежи, поддържащи VoLTE с оборудване от Ericsson, вкл. в Европа, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион.

Благодарение на новата услуга, всеки потребител може да прави повиквания и да получава обаждания през определени модели умни часовници с телефонен номер, без да носи смартфона със себе си. Например, ново носимо устройство може споделено да ползва активен телефонен номер от вече съществуващ абонамент за мобилен телефон.

На пазара се предлагат нови носими устройства с мрежова свързаност и възможност за гласови повиквания чрез стандартни SIM карти или чрез софтуерно-вградени SIM карти, които позволяват на потребителите да комуникират лесно чрез VoLTE функционалности. Тези устройства могат да се свързват към мобилните мрежи, без да се налага връзката да минава през смартфон.

Освен това, в случай, че устройствата са проектирани с Multi-SIM възможности за повикване към мобилната мрежа на оператора, потребителите могат да правят обаждания без да разполагат със смартфоните си в близост.

Смарт часовниците с мрежова свързаност и другите носими устройства с операторски гласови услуги са удобни при спортуване, натоварена физическа работа или просто в активното ежедневие. Също така те са подходящи за деца, които биха могли да загубят телефоните си, както и за възрастни хора при нужда от връзка в спешни ситуации.

Multi-SIM функционалността за гласови обаждания може да бъде добавена като ъпгрейд към операторските мрежи, поддържащи VoLTE с оборудване от Ericsson, веднага щом има налични устройства, които поддържат Multi-SIM и работят в мрежите на операторите.

Коментар