Нетера ще доставя услуги на Vodafone Group

Добре развитата и поддържана мрежа на Нетера е сред основните причини компанията да бъде избрана за партньор на Vodafone Group, посочи Невен Дилков

Българската компания Нетера сключи стратегически партньорства с два от водещите международни телекоми – Vodafone Group и Orange Business Services, стана ясно на пресконференция в София.

Партньорството на Нетера с Orange Business Services (OBS) датира от 2009 г., когато компанията е избрана за основен доставчик на телекомуникационни услуги на OBS у нас. След спечелен международен търг, Нетера вече е и ексклузивен доставчик на цялостна комплексна услуга за територията на Хърватия, където оперират над 90 корпоративни клиенти на OBS.

„В спечеления търг се конкурирахме с още 10 международни оператори”, сподели Невен Дилков, основател и управител на Нетера. Двете компании планират допълнително разширяване на общите си проекти на Балканите.

Втората голяма стратегическа сделка на Нетера, финализирана през последния месец, е с телекомуникационния оператор Vodafone Group. Българската компания е одобрена за доставчик на услуги за пренос на данни и интернет достъп в страните от Централна и Източна Европа, прибалтийските републики и Кавказкия регион, за цялата група.

„През последната година увеличихме точките си на присъствие с 25% до 46 в България и още 18 в международен план”, съобщи Невен Дилков. Именно добре развитата и поддържана мрежа на компанията, с присъствие на три континента и в 21 дейта центъра, е сред основните причини Нетера да бъде избрана за партньор на Vodafone Group, посочи Дилков.

През миналата година компанията лансира портал, който позволява автоматизирана заявка на услуги и гарантиране на изпълнението им в рамките на часове. Нова функционалност в портала дава възможност на клиентите да наблюдават в реално време качеството на услугите и да предотвратяват съмнителна активност.

Коментар