Firefox Quantum ускорява двукратно браузването

Новият браузър Firefox Quantum удвоява скоростта на сърфиране, твърди разработчикът Mozilla

Mozilla е готова с нова версия 57 на своя браузър Firefox, известна като Quantum и с обещанието да удвои скоростта на сърфиране в интернет, в сравнение с актуалната в момента версия 56.

Firefox Quantum вече е наличен като публична бета версия и предлага редица подобрения във функциите, както и драстично повишено бързодействие. На първо място, браузърът идва с нов енджин, който удвоява скоростта на сърфиране, твърди разработчикът.

Нещо повече, Firefox 57 и следващите версии, базирани на новия енджин, ще консумират по-малко системна памет (с 30% по-малко от Chrome, според Mozilla), така че останалите приложения няма да забавят работа при браузване.

Освен напълно нов енджин, Firefox Quantum се отличава и с нов дизайн, в който е наблегнато на интуитивните функции. Това включва възможност за търсене в множество уеб сайтове (табове), скрийншоти в браузъра, поддръжка на отворените табове и достъп до отметките на всички устройства.

Както при предходните версии, потребителите ще могат да персонализират Firefox Quantum с любимите си разширения. В браузъра е вграден и мощен инструмент за поверителност – Firefox Private Browsing, който зарежда уеб страниците по-бързо, като блокира нежелани реклами.

Сред останалите нови функции на Firefox Quantum са поддръжката на Date/Time вход, уникалната библиотека за съхраняване на всичко на едно място, управлението на данните за уебсайта, асинхронното скролиране, „sandbox” защитата от ниво 3 за GNU/Linux платформи и др.

Firefox Quantum (Firefox 57) ще стане достъпен за всички поддържани платформи на 14 ноември т.г., като в момента е достъпна за сваляне бета версия за Windows, GNU/Linux и macOS, която може да съдържа някои бъгове, предупреждава разработчикът.

Даунлоуд: Firefox Quantum

Коментари по темата: „Firefox Quantum ускорява двукратно браузването”

добавете коментар...

  1. Карло

    Старият Firefox беше толкова бавен, че два пъти по-бърз в никакъв случай не го прави много бърз. За пореден път след обновяване старите добавки не са съвместими и се налага да се търсят нови, които в повечето случаи нито са по-удобни, нито по-добри. Външният вид – някакъв мелез между Опера и Вивалди (което си е пак Опера), но по-скоро недодялан и грозен като Вивалди, отколкото “пипнат” като Опера.

Коментар