Twitter разхлаби примката от 140 символа

Twitter тества дали по-дългите съобщения ще увеличат популярността на социалната мрежа

Ограничението от 140 символа за съобщение в Twitter отива в миналото, след като тази седмица социалната мрежа обяви, че ще разреши на някои потребители да публикуват два пъти по-дълги съобщения – до 280 символа.

В момента Twitter пристъпва към тестове, в хода на които случайни потребители ще получат възможност да публикуват съобщения с дължина до 280 символа, т.е. максимално допустимата дължина на туитовете се удвоява.

Ограничението от 140 символа, което принуждава потребителите да бъдат лаконични в статусите си, се явява „визитна картичка” на Twitter. Но ръководството на компанията е изкушено да провери дали това правило не възпрепятства нарастването на популярността на услугата.

В държавите с йероглифи подобно ограничение влияе по-слабо, тъй като всеки символ означава повече, отколкото символите на латиница или кирилица. Това обяснява защо потребителите в Китай, Япония и Южна Корея ползват по-активно Twitter.

В крайна сметка, ръководството на Twitter е решило да провери дали увеличаването на максималната дължина на съобщенията ще се възприеме позитивно от потребителите в държави, където не се използват йеорглифи.

Първоначалното ограничение от 140 символа е било продиктувано от стремежа на основателите на Twitter да подражават на формата SMS, при който максималната дължина на съобщенията е равна на 160 символа.

Коментари по темата: „Twitter разхлаби примката от 140 символа”

добавете коментар...

  1. Марто

    революция!!

Коментар