Най-добрите ни геймъри гледат към Европа

Трета поредна победа постигна отборът на “World Elite Europe” на финалите на шампионската гейм лига на България, състояла се през уикенда.На второ място са играчите от “Go to Hell”, а почетното трето място взе дебютиралият на финалите отбор на “Mary Jane”.
Без да загуби нито един мач от редовния сезон, както и на самата финална фаза на лигата, безспорният фаворит си запази купата. “World Elite Europe”  е събрал най-добрите играчи в България, пет от които са сребърни медалисти от Европейското първенство през август тази година.
За пореден път доказахме, че сме без конкуренция в България. В момента се стремим да се класираме в големите европейски турнири, където наградните фондове достигат до 30 000 евро. Вярвам че можем, и че ще успеем!”, заяви Радослав Иванов, мениджър и треньор на непобедимия в България отбор.
Освен традиционните финали на лигата, за пръв път се проведоха и съпътстващи турнири по Guildwars: Factions и Fifa 06. Голямо впечатление направи финалът на турнира по Guildwars, където отборите са от по 8 човека. След близо 3 часа сражения на финалите, победител стана гилдията “The Bulgarians”, които са на челни позиции в Eвропа, а втори останаха “Small Gods”.
В турнира по Fifa 06 победи Георги”Linx.Seagael”Кирилов, а среброто бе за Цветан“Linx.bbb4rum”Стоянов. Играчите избраха отборите на Италия и Франция, преигравайки финала на световното първенство по футбол. За разлика от истинският финал, този завърши с резултат 3:5 за Италия.
Общият награден фонд на лигата и съпътсващите турнири бе над 2 000 лева в пари, хардуер и игри, осигурени от спонсорите на събитието. Следващото голямо гейм събитие у нас ще бъде към средата на 2007 година, съобщиха от Българската федерация по електронни спортове.

Коментар