Samsung пуска сгъваем смартфон през 2018 г.

Samsung вече има пътна карта за сгъваемите смартфони, подготвя революция на пазара

Сгъваемият телефон на Samsung, за който се носят слухове от години, ще излезе на пазара през следващата година, за да промени парадигмата при мобилните устройства. Голямата новина съобщи тази седмица лично президентът на корейския гигант Кох Донг-джин.

Сгъваемите дисплеи съществуват отдавна, но фактът, че никой все още не ги използва, може да се стори озадачаващ на мнозина. Всъщност, подобно на повечето нови технологии, това е въпрос на обезпеченост с материали, развитие и цялостна използваемост.

Масовото производство на продукт по нова технология не е лесна задача. Но Samsung вече има пътна карта за сгъваеми смартфони и работи с план да пусне първото по рода си устройство през 2018 г., съобщи etnews.com, позовавайки се на Кох Донг-джин.

„В момента работим по няколко проблема и ще пуснем продукти, след като ги разрешим”, казва ръководителят на Samsung, без да разкрива повече подробности за авангардната разработка на компанията.

Извън всякакво съмнение, сгъваемият смартфон ще бъде скъпо устройство, предвид неговата изключителност. Не е ясно как точно Samsung ще позиционира своя нов продукт, но е сигурно, че подобен анонс ще форсира и останалите играчи на пазара за смартфони да поемат в същото направление.

Някои анализатори предполагат, че Samsung може да притежава основните патенти на технологии, необходими за създаване на сгъваем смартфон, и по този начин да постигне изключителност на пазара за дълъг период от време.

Пазарът на смартфони се развива еволюционно и от появата на първия iPhone не е бил разтърсван сериозно. Samsung изглежда държи коз в ръката си, който може да предизвика революция още следващата година.

Коментари по темата: „Samsung пуска сгъваем смартфон през 2018 г.”

добавете коментар...

  1. Бай Шиле

    Ай стиега бе !

Коментар