Facebook тества разпознаване на лица

Социалната мрежа Facebook започна тестове на технология за разпознаване на лица. Системата ще се използва в случаи, когато потребителят е забравил своята парола и иска да възстанови достъпа до акаунта си.

Новата технология ще позволи потвърждаване на личността на потребителя наред с обичайната идентификация чрез SMS съобщения. Разработчикът уточнява, че функцията за разпознаване на лице вече е достъпна на устройствата, от които някога потребителят е влизал във Facebook.

Сканирането на лица се явява по-надежден и устойчив на хакери метод за идентификация на потребителя, подчертават от Facebook. Ако изпитанията на системата се окажат успешни, тя ще бъде пусната за ползване от повечето потребители.

Технология за отключване на устройството чрез разпознаване на лице е налична и в обявения наскоро смартфон Apple iPhone X. Юбилейният модел с Face ID се очаква да излезе на пазара по-късно тази година.

Коментари по темата: „Facebook тества разпознаване на лица”

добавете коментар...

  1. Ами Буе

    Тази компания и без това от началото си е финансирана от ЦРУ и подобните, така че като нищо са им дали програмите за разпознаване. Да напомня, че фейсбук се появи къде 2004 и в началото беше само за университетите в Хамерика, някак съвпадение е че 2001 именно студенти бяха изпълнителите на терора от 11/9 и хоп ето ви социална мрежа дето да се следят студентите; обаче проекта беше успешен и го пуснаха за цял свят.
    Този нов софтуер сега цели да “хване” такива ползватели като мен, които нямат една реална снимка в профила си, нямат и никакви лични данни качени, ползвам го за да ходя на събития и да коментирам.

  2. Diko

    Идеално. Тамън ще заснимам прЕатели, след което ще мога да се логвам в техните акаунти 😉

Коментар