Южна Корея следва Китай в санкциите срещу биткойн

След Китай и Южна Корея въведе забрана за първично предлагане на токени криптовалута

Комисията по финансови услуги на Южна Корея забрани всички операции по първично предлагане на токени (ICO) в страната, предаде CNBC. Регулаторът се обяви също за строг контрол върху търговските операции с криптовалута.

ICO (Intial Coin Offering) е процес, подобен на първичното публично предлагане на акции (IPO). В случая, ролята на акции изпълняват цифрови жетони – токени, които се придобиват с криптовалута, най-често биткойн.

По-рано подобна забрана върху ICO операциите въведе и Китай. Според централната банка, над 90% от ICO-тата в страната са потенциални нарушители на законите за нелегалното финансиране и противодействие на измамите във финансовата сфера.

Наскоро главният изпълнителен директор на инвестиционната банка JP Morgan Джейми Димон нарече глупост вложенията в биткойн и прогнозира, че балонът на криптовалутата неизбежно ще се спука.

Нещо повече, мениджърът заяви, че ако някой от търговците на JP Morgan извършва операции с криптовалута, той ще бъде уволнен за нарушаване на вътрешните правила на банката и глупост.

Коментар