Богатите биха поверили парите си на Google и Amazon

Ако предложат финансови услуги, ИТ гигантите имат шанс да привлекат милионерите

Богатите хора вярват силно в ефективността и професионализма на високотехнологичните компании и биха поверили именно на тях управлението на парите си, ако предложат такава услуга, твърди проучване на консултантската фирма Capgemini.

Броят на хората, чието състояние се оценява на над 1 млн. долара, се е увеличил през миналата година със 7,5%, достигайки 16,5 млн. души. Съвкупното богатство на групата възлиза на 63,5 трлн. долара.

Повечето милионери, особено по-младите от развиващите се страни, са склонни да предадат управлението на своето състояние в ръцете на високотехнологични компании. На въпроса дали биха станали клиенти на Google, Apple, Facebook или Amazon, ако тези компании предложат финансови услуги, 56,2% от анкетираните милионери отговарят утвърдително.

Милионерите са привлечени от нарастващата ефективност, прозрачността, високите стандарти на работа и използването на иновации от страна на технологичните компании. Но същевременно, анкетираните имат опасения във връзка със защитата на личната информация и от факта, че значителна част от работата се извършва без прякото участие на човек.

Capgemini анкетира и компаниите, които доставят услуги за управление на състоянието, за възможната конкуренция от страна на ИТ сектора. Голяма част от тях (43,5%) вярват, че технологичните компании ще се заемат с финансови услуги и ще ги конкурират.

Коментари по темата: „Богатите биха поверили парите си на Google и Amazon”

добавете коментар...

  1. :о)

    Тази новина силно интересува четящите сайта милионери 🙂

  2. Anonymous

    E ми време е богатите да станат бедни.

Коментар