Топ библиотеки ползват технология на Progress

Водещи библиотеки в света използват система за управление, създадена с платформите за разработка на Progress

Библиотеките на някои от най-известните университети в света като Харвард, Оксфорд, Йейл, Дюк, както и Библиотеката на Конгреса в САЩ управляват и архивират ресурсите и документацията си с Library Archival System (LAS), базирана на технологии на Progress, съобщиха от софтуерната компания.

Системата е създадена от Generation Fifth Applications с платформата за разработка на Progress – OpenEdge. Най-новата версия на LAS ще включва функционалности, създадени с Kendo UI Builder, който се разработва от екипа на Progress в България.

„Хранилището на Харвардския университет в момента има над 10 милиона тома книги, документи, филми и други активи, които са споделени в мрежа със 73 библиотеки. Архивирането, структурирането и управлението на подобно количество информация ръчно е невъзможно. Създадохме LAS, за да автоматизираме тези специфични за библиотеките процеси“, каза Пол Кнопф, главен архитект във Generation Fifth Applications.

Благодарение на гъвкавостта на OpenEdge, LAS може лесно да се приспособи към специфичните нужди на всяка библиотека. Системата може да включва базови и по-сложни функционалности, сред които автоматично проследяване на заемане и връщане на ресурси, одит на множество нива, преместване на активи, къстомизирано управление на документация, създаване на вътрешни и клиентски доклади и анализи.

Една от ключовите функционалности на следващата версия на системата е възможността патроните на библиотеките да търсят и поръчват доставка на активи, които са налични в останалите организации, ползващи системата.

Новата версия на LAS ще предложи по-модерен и лесен за ползване потребителски интерфейс, базиран на предварително дефинираните компоненти на Kendo UI Builder. Чрез Kendo UI Builder системата ще работи еднакво добре на всички устройства и уеб браузъри.

„Горди сме, че решенията, които екипът ни от талантливи софтуерни инженери създава в България, спомагат за успеха на утвърдени организации като библиотеките на едни от най-добрите университети в света“, коментира Веско Колев, вицепрезидент „Продукти за разработчици“ в Progress.

Коментар